29 Nisan 2008 Salı

Ölüm dövmesi

Zaman ahir zaman, aslında yalnızca Irak, Filistin için değil; her Müslüman için bu dövmeler gerekiyor galiba. Ahir zamanda ölümler ani olacak/oluyor. Bombalar patlıyor cesetler teşhis edilemiyor. Belki hasar, o dövmenin yazıldığı yere isabet etmezse, ölen yada komadakinin yakınlarına teselli olur diye düşünmüş olmalı Irak'lı Müslüman kardeşlerimiz. Birileri bilgisayar yazılımlarını mikro ciplere yapıyor, bizler derilerimize kurbanlık koyun gibi dövmeler. Ne günlere kaldık. haberin tamamı Yeni Şafak'ta :
''Irak'ta halk, öldürülmeleri halinde en azından cesetlerinin ailelerine geri dönmesini sağlamak için kimlik bilgilerini içeren dövmeler yaptırıyor. Adam kaçırma olaylarının sıkça yaşandığı ülkede, işgalin başından bu yana binlerce kişi ortadan kayboldu. Güvenlik görevlileri, ele geçirdikleri Iraklılardan aldıkları bilgilerle sürekli yeni toplu mezarlar buluyor, ancak uzun süre toprak altında ya da daha kötü şartlarda kalmış cesetlerin kimlik tespitlerini yapmak da neredeyse imkansız.
İşte bu nedenle Iraklılar, ölümlerinin ardından vücutlarından kimlik tespiti yapılabilmesini kolaylaştırmak amacıyla kimlik bilgilerini içeren dövmeler yaptırıyor. Genellikle ilkel şartlarda yapılan dövmelerde kişinin adı, soyadı, adresi ve telefon numarası gibi bilgiler yeralıyor.''