12 Nisan 2008 Cumartesi

Askerin türban çıkarttıran uyarısı





Haber, ''Askerin türban çıkarttıran uyarısı'' şeklinde. DHA / Protokol tribünündeki kadınlar başörtülerini çıkardı diye verilmiş.
Hayır onlar çıkarmadı, zorla başlarından çıkarmaları yada görüntüyü bozmamaları için arkalara paçavra gibi; gururları, onurları, izzetleri ve bu vatana asker gönderen ''şehid anaları'' olmalarına aldırış edilmeden aşağılandılar. Vatan'ın internetteki bu haberine birçok yorumcu: '' şiddetle kınıyorum komutan eğer nefes alıyorsan o anaların oğulları sayesinde nefes alıyorsun.'' diye benzer yorumlar yazarak çok haklı tepkilerde bulunmuşlar..
Aslında yoruma gerek yok. Gerek Türkiye'de ve gerekse dünya genelinde; Hz. Adem aleyhisselamdan Habil ve Kabil ile günümüze dek yaşananlar Hak ve Batıl mücadelesi.
Evet yoruma gerek yok, fotoğraf konuşuyor. Fotoğraf haykırıyor ve fotoğraf ağlıyor!
Bir mailde bir dost, örtü konusunda Mine alpay Gün'ü okumuş ve örtü üzerinde yazar mısın demiş. Örtü üzerine bu fotoğraf karesinde her şey söylenmemiş mi?
Memleketin ekonomisi neden düzelsin, neden refah seviyesi yükselsin; neden pirince, yağa, şuna-buna zamlar gelmesin..? Neden depremler, insan öldürmeler, anarşi olmasın? Ne diye insanlar mutlu olsun..İstikrar, mistikrar, demokrasi..vs..
Neden ALLAH razı olmadığı Müslüman topraklarına, hak etmediklerini bahşetsin..?