24 Nisan 2008 Perşembe

Alevilerle farklarımızdan biri!

Peki bu ne Onur Bey!
Başlıklı Star gazetesinin haberi, aslında, Türkiye'de laiklik ve ilkeler adına bir şeylere karşı var olan amansız mücadelenin taktiksel manevralarıdır! Din yanlısı yada karşıtı bir duruşun su götürmez bir gerçek olarak defaatle ispatlanan son örneği. Öymen'in benzetmesi alevilere ait bir kurum/kavram olsaydı; CHP binaları eylem arenasına dönüşmüştü! Öymen'i çok zor günler beklerdi.
Bir zamanlar, bir şovmenin, bir TV kanalında, aptlaca bir gafın ürünü olarak ''kızılbaş'' benzetmesi ile ona dünyayı dar etmişlerdi. TV binasının önü, programda o sözler söylendikten çok kısa bir süre dolup taşmıştı.
Sonrada o şovmeni ekranlarda göremez olduk.
Alevilerin hassas oldukları konulardaki bu aktif tavrı hep taktir etmişimdir. Keşke başörtüsü konusu gibi konularda da hassas olsalardı, Öymen gibiler dünyanın kaç bucak olduğunu anlarlardı!

''CHP’li Öymen ‘Başörtüsü ile Nazi ve Faşist gömleklerini kıyaslamadım’ dedi. Röportajı yapan gazeteci ses kayıtlarıyla Öymen’i yalanladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in başörtüsünü, Alman Nazilerinin kahverengi, İtalyan faşistlerinin kara gömleğiyle karşılaştırmasıyla ilgili tartışma yepyeni bir boyut kazandı. Amerika’daki gazetelerde yer alan haberin çarpıtma olduğunu iddia eden Öymen, gazeteye tekzip göndereceğini açıklamıştı. KARARI KAMUOYU VERSİN ONUR Öymen’e cevap haberi yapan gazeteci Dion Nissenbaum’dan geldi. Nissenbaum, kendi internet sitesinde Onur Öymen’in röportajın ses kaydını yayınladı ve ‘Kamuoyu ses kaydını dinleyerek kendi kararını versin’ dedi. Öymen’in ‘demedim’ dediği şeyleri açık açık savunduğu ortaya çıktı. ''(Star)