2 Temmuz 2008 Çarşamba

Amin.

Mübarek kılmak nedir? Mübarek kılınmak nedir? Ramazan ayına erişmek, yalnızca yaşamak mıdır ? Ya bizim gibi canlı cenazeler kaç receb, şaban ve ramazan-ı şerif yaşadık da; ermiş mi olduk(m). Yoksa erişmek ermekle eş anlamlı mı? ermek nedir?
Hal sahibi oyuncaklar mı..? Keramet gözcülüğü, salih rüya aşinalığı mı? Ramazana, Recep ve Şaban'da olgunlaşmış bir ruhla erişkin eyle demek de olabilir mi? İcazetim yok, ilmim yok..olsaydı belki bir şeyler düşerdi bu sayfalara..Bu sayfalar ay olurda, ben de güneş..Yansımalı gönülden ama o gönül de bende yok..

Allah'ım..
Ey merhamet edenlerin en merhametlisi,
Lütfedicilerin en lütufkarı olan tek zengin, celle celalüh..
Bir kerecik, ömürde bir kerecik; kavgasız, tartışmasız, riyasız ve azimle, sabırla, coşkuyla; sana yakınlık kesbetmiş orduların, bir kerecik neferi eyle beni de/ bizleri de..

Kereminden damla at kalbimize.Kalbinde olduğun dostlarına bizleri de hatırlat, onlarki senden gafil olmazlar, halk içinde yalnızca seninledirler..

Bir kerecik, ömürde bir kerecik bu mübarek pırlantadan kaseler içindeki ganimet mevsiminden bizleri de istifade ettir.Öyle anlarımız olsun ki, tüm ömrümüze yetsin; kara sayfalarımızı ak eylesin.

Nefsimize zulm ettik, bize acı; merhamet eyle; ver Ya ALLAH !
Senden istemesini bilenler ne istemişlerse, Sen azze ve celle onlara nasıl kerem kapılarını açmışsan; bizi de bu aylarda o kapıların eşiğinde olsun, ilahi kokularla cezbeyle..

Sen dilersen olur Ya Rab, istemeseydin, istemek istetmezdin.
İstedik, biz fakiriz, Sen zengin; dilenen kullarını affeyle ve tükenmez hazinenden nasiptar eyle. Yolu buraya düşüp iki satır yorumla amin diyenleri ve sevdiklerini de bu duadan mahrum eyleme Allah'ım. AMİN.