27 Haziran 2008 Cuma

Milli mesele, dini mesele olmalıdır bay H.Karaman!

H.Karaman bugün yine enteresan bir yazı yazmış. ‘’Milli maç, milli mesele’’ismini vermese yazılarını pek okumam..Bakayım dedim, ünlü İslam hıkukuçusu futbola nasıl bakıyor..

İslamcılar ve laikçiler arasında ''…Ama aradaki farklılıkları bir yana bırakarak bütün kesimlerin desteğini alacak milli meselelerimiz olamaz mı; olmalı değil mi?
Evrensel ahlak kurallarının topluma egemen olması.
Evrensel insan hak ve özgürlükleri ile insana yakışan hayat standardını yakalamayı hedeflemek.''

Bir İslam hukuku prof.’u evrensel ahlak kurallarının topluma egemen olmasını diliyor..!
Evrensel ahlak kuralları nelerdir; ifadesini BM İnsan hakları sözleşmesinde bulan ve batıda mutlaka dini kıstasları da referans alan normlar..

Bunların egemen olmasını istemek..

Dışarı çıkıyoruz ve bir reklam afişi, kafamızı kaldıramıyoruz..Afedersiniz iki karşı cins, yüz yüze ama öpüşmekten beter bir fotoğraf (ima bile etmemin imkanı yok) ve bu, burada yaşayan batılı insanların ahlakını rencide etmiyor. Çocuklarının yanında öpüşen anne-baba için ve buna şahitlik eden çocuklar için de bu normal ahlaki bir davranış.Ters bir şey yok!

Üstsüz güneşlenmek, çırılçıplak sokaklara dökülmek; az diklenince çocuğu sokağa atmak, evlenmeden bekareti verip 16’sında doğum kontrol hapı kullanmak; kürtaj, uyuşturucu…bunlar evrensel ahlak kurallarına zıt olmayan ve evrensel ahlakın bir parçası kabul edilen yaşam biçimi..
Denilebilir ki, H.Karaman, aslında İslami ahlak kurallarını kasdediyor ama çekiniyor! Neden ve kimden?

Ben İslami ahlak kurallarını savunamayacaksam, diyelim böyle bir yasaklama var, o zaman evrensel olanını da yazmam.Ne yani icbar/zorlama mı var?

Ben de diyorum ki, La ilahe İllallah Muhammederrasulullah dediğim andan itibaren, İslam ahlakının –Karaman’ın dediği gibi yalnızca toplumda değil- dünyada, yetmez; kainatta egemen olmasını istiyorum.

Ve H.Karaman gibi evrensel insan hak ve özgürlüklerini değil, insana yakışan hayat standardının yalnızca İslam’da olduğunu ve her Müslümanın bu İslami standardı yakalamayı hedeflemesi gerektiğini haykırıyorum!

Evrensel ahlak kuralları ve başarı için tarafsız bir oluşum dileyen H.Karaman, bu uğurda iyi bir çığır açmaktan ve maalesef ‘’ecir almak’’dan dem vurduğu yazısını, sonradan olsun okumaz mı?

Dünya’da İslami alanda kalem oynatanlar, İslam ile demokrasiyi aynı sanıyor yada barıştırmak/uzlaştırmak istiyorlar. Kısa tutmak istediğim ve H.Karaman’ın gaflet serisine yeni bir örnek teşkil eden bu yazısına, tepkisiz Müslümanların suskunluğu da ayrı bir bahis mevzuudur.