23 Ağustos 2008 Cumartesi

Erbakan'ın kanalı Aydın Doğan'da

''Erbakan'ın kurdurduğu TV5 kanalını Aydın Doğan'ın satın alacağı yönündeki iddilar gerçek oldu. Doğan Grubu, TV5'in yeni sahibi oldu....Doğan Gurubu CNNTÜRK"ü yeniden ulusal yayına çıkarmaya karar verdi.Bunun için ulusal yayın hakkı olan, borç batağındaki TV5"i satın almak için sessiz sedasız harekete geçti.
12 Milyon Dolara Alındı..
Yıllardır doğru dürüst ödenmeyen personel maaşları,ssk prim borçları,yüklü ajans faturalarıyla boğuşan TV5"in kanalı satmaktan başka çaresi kalmadı. Zira borçlar 3 milyon doları aşmıştı.Yayını devam ettirmek imkansız hale gelmişti. Taşıma suyla değirmen artık dönmüyordu. Yapılan pazarlıklar sonucunda kanal Doğan Gurubuna 12 milyon dolara satıldı (haber 7)''

TGRT yayın hayatına başladığı günleri iyi hatırlıyorum..Bana soranlara : çok sevinmeyin umduğunuz gibi olmayacak, dediğimde sebepleri sıralasam da, içten içe ''bu da hiç bir şeyi yeterli görmüyor'' diyerek bana itiraz eden dostlara selam olsun..Sonu nasıl oldu ve kime satıldı biliyoruz.

Sonuç koca bir sıfır idi..Keza Kanal 7 'de gün geldi kiliseli Küçük Ev dizilerine kadar savruldu..

TV5 neden yürümezdi, diye soranlara parti bülteni gibi çalışan Milli Gazete en iyi örnektir. Birgün tesislerini gezdiğim, H.Karakaya ile sohbet ettiğim ve hatta yazılarımın yayınlandığı bu gazetenin ufuk çizgisinde düğümleniyor her şey..

Hizip ve ırkçılık (onlar hemşehricilik derler) yanında, personel maaşları ödenemiyor!Bir kanalı yönetememe acziyeti ayrı bir konu..Asıl soru şu: Müslümanların TV ye ve bu TV.lerde İslami bir kanala ihtiyaçları var mı? Var diyorsak, başka bir soru: Müslümanların böyle bir alt yapıları, yetenekleri, bilgi ve birikimleri var mı? En basit İslami dizi yada filmler ne kadar başarılı ve İslam'a uygun çevrilmektedir?

Kime satılmış, Kartelci diye düşman ilan edilen Doğan grubuna..! Çok sinirlendim, aslında kendimi frenlemesem uzun bir yazı olacak..Ne demişler Erbakan hocam, ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz, değil mi efendim..Benim Müslüman din kardeşlerim, patates dinli TVlere yanaşmayın bundan böyle dersiniz olur biter!