3 Ağustos 2008 Pazar

Dövme yaptırmak!

Beyaz'dan çok eşlilik konusunun sonuna gelen soruyu bir zamanlar kardeş sitelerden canfm.info'da acizane yorumlamıştım. O yazıyı aynen buraya eklersem, sanırım yeterli olur.

Dövme yaptıran tövbe etsin !
Diyanet İşleri Başkanlığı, yaptırdığı dövme nedeniyle kişinin tövbe etmesi gerektiğini bildirdi. Diyanet takviminde yer alan bilgide, insan bedeninin değişik yerlerine çeşitli şekillerde dövme yaptırmanın eski çağlardan beri yapılan bir cahilliye adeti (*) olup, sağlık açısından da zararlı olduğu gibi dinen de yasaklı olduğu belirtildi. ”Yapılan dövme gusül ve abdeste engel değildir.Kişinin yaptırdığı dövmeyi kazıtması gerekir” diyen Diyanet, bu operasyonun vücuda zarar vermesi durumunda dövmenin olduğu gibi bırakılmasını, ancak kişinin dövmeden dolayı tövbe etmesi gerektiğini, tövbe edenlerin gusül ve abdestinin geçerli olacağını ifade etti.” dedi. (ANKA)

YORUMUMUZ :Hadis-i şeriflerde, dövme, peruk,saçta yandan favori, bir kısmı tıraşlı,bir kısmı kalmış (yolunmuş tavuk gibi, dazlak modelleri )Müslüman olmayanlara ait her türlü eda, moda, tavır, şekil şiddetle yasaklanmıştır!Bir hadis-i şerif meali şöyledir: ''Kaşlarını incelten ve dövme yaptıran lanetlenmiştir'' (Ebu Davud)
Dövmenin gusle engel olmadığı fetvası da tartışılır gibi geldi bana, şöyleki: Cildi kazıyıp boya ile desenlerin içi dolduruluyor!?Bu nasıl gusle abdeste engel değil, o zaman oje ve saçlarda katman oluşturan saç boyalarının hükmü ne olacak ?

Dövme deri altına işlenir ve boyası taşmazsa gusle zararı yok ama lanetlik olmaktan kurtulunmuyor! Hem de lanet Allah korusun hepimizi Sevgili Peygamberimizden..!! Değer mi iki günlük dünya hevesi için.

Merhum Cem Karaca’nın Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete adlı şarkısı aklıma geldi.Niye mi, işte başka bir haber : İlahiyatçı Prof. Dr. Hayrettin Karaman, Diyanet’in bu görüşüne mesafeli yaklaştı. Dövmenin yasaklanmasını doğru bulmayan Karaman, İslamiyet’in insana zarar veren, eziyet eden durumları kabul etmediğini, bu nedenle deri altına iğnelerle yapılan dövmenin insana eziyet olduğu için kabul edilemeyeceğini söyledi. Ancak boyama şeklinde deri üzerine yapılan dövmede bir sakınca olmadığını belirten Karaman, dövme figürleriyle ilgili ise şu uyarılarda bulundu: “Masum şekiller önemli değil, ancak yapılan dövmenin inanç ve ahlaki sınırları olmalı. Haç figürü dinen uygun olmaz. Müstehcen bir şekil de uygun olmaz.”

Allah ve Peygamberi lanet etti, Karaman mezhebi dövmeyi de serbest etti ! Yalnız politika yaz gazetende, şu dinden ve heva fetvalardan elinizi çekin de kurtulalım siz naylon müçtehidlerden.Öbürü parti kurdu, kurtulduk her an bir kanalda milleti din adına kandırmalarından, şu sıralar pornocu şişman prof. kafasına göre takılıyor!

Sonuç olarak dinimizce kesin yasaklanan dövmeden uzak durmak gerekir, yaptırıp, pişman olup kazıtabilirse kazıtır; yoksa hep üzülmeli ve mümkünse başkalarına göstermemeye gayret etmelidir.

(*) Cahiliye adeti demek; Sevgili Peygamberimizin İslamiyeti tebliğ/ilan etmesinden önceki yaşam tarzı, yani Müslümanca yaşanılmayan zaman dilimi anlamlarına gelmektedir.

canfm.info