12 Mayıs 2011 Perşembe

Mel Gibson da Müslüman olmuş


Mel Gibson'ın Müslüman olduğu Diyanet Haberler adlı sitede yazıyor.

''Bir film setinde uzaktan kulagina gelen ezan sesinin etkisi ile Islam'i arastirmaya basladigini belirten Gibson, Islam'in tevhidi evren anlayisinin kendisini etkiledigini belirtti. Daha sonra ogle namazi icin gazetecileri Beverly Hills Musluman Merkezi Camii'ne davet eden Gibson, kamet getirirken poz verdi.'' şeklinde haber sona eriyor..

Hergün sayısız insan Müslümanlıkla şerefleniyor. Ünlü olunca ister-istemez ilgi çekiyor ve sevinç katlanıyor. Zira o ünlüye ''hayran'' olanlar da etkilenip güzel dinimize ilgi duyuyor yada düşmansa bundan vazgeçiyor..


Ezan-ı Muhammed sallahü aleyhi vesellem, öyle bir muştu ki; öylesine esrarlı bir sınav ki, kimini işte böyle Müslüman eder, kimilerini de saygısızlıklarından dolayı mülhid eder, zındık eder..
Yani kafir..!

Efendimiz sallahü aleyhi vesellem önderimizin ezan okunurken kendilerine bir soru sorulduğunda ezan bitene kadar konuşmadığı ve soruya cevap vermediği nakledilir.

Cübbeli Ahmed hoca ''Ezan Risalesi''nde konuyla ilgili güzel detaylara girmiş.

Artık aşinalık kesbettiği için, İslam diyarlarında ezan okunduğu zaman icabet edenler çok azaldığı gibi, hürmetle dinleyenler de maalesef yok denecek kadar!

Ezan duası gibi okuyanı şefaate ulaştıracak, ezan gibi insanı ya mü'min ya da kafir yapacak İslam şiarını/sınavını son derece dikkate almak va almayanları uyarmak gerekir.

İşte Mel Gibson örneği..Bir zamanlar aya ilk ayak basan
Neil Alden Armstrong'da ayda ezan sesini duyduğunu söyleyerek Müslüman olmuştu.

Bunlar bildiğimiz olumlu örneklerden yalnızca ikisi..Ya olumsuz örneklerle kendisini Müslüman sanan mülhidler !

Ezan insanı felaha çağırır. ''Felâh ve türevleri, Kur'an'da kırk yerde geçer. Felâhın zıddı olan hüsran ve türevleri ise 65 yerde tekrar edilir.''

''Gerçekten mü'minler felâha (kurtuluşa) ermiştir; Onlar ki, namazlarında huşû içindedirler; Onlar ki, boş ve faydasız şeylerden yüz çevirirler..'' diye devam eden ayet-i kerime hükmünce hiç değilse ezan çağrısı başlayınca ''boş ve faydasız işler''e noktalı virgül bile koyamayacak kadar gaflette olmamak lazımdır.

Ezan okunurken, TV dizilerine vesair programlara; kahvehane denilen mekanlarda (kumar-içki gibi) taş dizmeye ara veremeyenlerden..örnekler maalesef çok. Allah azzenin davetine dikkat kesilmek, hürmetli bir tavra bürünmeyi Mevla cümlemize nasip eylesin.

M.Gibson film setinde kulağına gelen ezan sesini, yüreğine çektiği için lutf-u ilahi ile müşerref oldu.