23 Mayıs 2011 Pazartesi

Avrupa Fetva ve Araştırma Konseyi (!)

Muhterem Ebuebkir Sifil hocanın bugünkü ''Bir başka açıdan Bosna'' başlıklı makalesinden öğrendiğimize göre :''...Gerçi Hakan hocanın savaş sırasında yaşanan bir durumla ilgili olarak Boşnak alimlerin görüşünün hangi istikamette olduğunu sorması üzerine Ayet beyin meseleyi Yusuf el-Karadâvî'nin başkanlığındaki Avrupa Fetva Konseyi'ne havale etmesi ..'' paragrafından Avrupa Fetva Konseyi'nin Karadavi başkanlığında faaliyet gösterdiğini üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz..(1)

O Karadavi ki, kendisini -ilmi yüksekliğinden dolayı (!) - hiç bir mezhebe tabi/bağlı görmeyen, taklid aklın çalışmasını durdurur diyerek bunca mezhep bağlısına hakaret eden,( mesela ikinci binin müceddidi koskoca İmam-ı Rabbani hazretleri -kuddise sirruh-itikadda müçtehidken hanefi mezhebini taklid ederek ibadet hayatını düzenlemiştir.)ve ''üniversiteye alınmayan başörtülü kızlar başlarını açabilirler'' fetvasıyla İslam dünyasında hayli şaşkınlığa sebep olan birisi.Fazla malumat için buraya bakılabilir. Bu zattan mı fetva alacak Müslümanlar ? Vaah ki ne vah..!

Avrupa Milli Görüş cemaatlerinin de içinde Ezher mezunu mezhep ve tasavvuf düşmanlarının kendilerine yer edindiği acı gerçeğiyle işbu fetva konseyini birleştirdiğimizde orada yaşayan Müslümanların vahim durumu bariz bir şekilde ortaya çıkar. Araştırsak bu konseyin kimler eliyle kurulduğu meselesi bizi çok daha derin hakikatlere götürür kanaatindeyim.

Şimdi Avrupalı Müslümanlar bu adamı fetva konseylerinin başına geçirmişler. Ne diyelim, klavuzu mezhepsiz olan Müslümanların, yolları hüsrana çıkar.

(1) Bu cümlem Avrupa'da yaşamayan ve konuya uzak olanlar içindir.Sanırım toplantılardan biri de İstanbul'da yapılmış idi. Karadavi ile ilgili Taha Hakan Alp hocanın şu makalesi de okunabilir.