15 Şubat 2009 Pazar

Saadeti Ebediyye ilmihali konusunda..

Bu blogda makaleler kısmında Muhterem Ebubekir Sifil hocanın okuyucu sorularına cevap olarak yazdığı "Saadeti Ebediyye" isimli makalesini yayınlamıştım.

Osman İslambuli ismiyle aldığım mailde hocanın hatalı görüşlere yer verdiği ifade edilmişti.Blog sahibinin cevaplarını paylaşmamış ve kısa cevap vermek için uygun zaman kollarken, Ebubekir Sifil hocanın aynı konudaki cevabi yazısını az önce okudum..

Şunu peşinen belirtmekte fayda var: Ebubekir Sifil hoca - Allah (cc) kendisinden razı olsun- yalnızca ehl-i sünnet itikadının itidalli savucusu değil; aynı zamanda tasavvufi damarı olan, Allah dostu velinin ne demek olduğunun şuurunda bir alimdir. Dolayısı ile kendisinin İmam-ı Rabbani (ks) yada Abdulkadiri Geylani (ks) gibi büyüklere (Osman Bey'in dediği gibi) kelimenin en hafifi ile "edep dışı/saygısız" olmasına asla ihtimal bile vermem.

Osman Bey, kendi blogunun linkini de vermemi istemiş ama yanı blogda bir süre sonra blogun kapatılacağı belirtildiği için bunu pek anlamlı bulmuyorum.Dediğim gibi nasılsa Ebubekir hoca konunun birinci derecede muhatabı olarak cevabi makale yazmaya başladığına göre; sevmediğim tartışmadan uzak olarak inşallah öğrenci olarak izlemeyi sürdüreceğim.