4 Ocak 2009 Pazar

Musa Harun'dan gelen yorum vesilesiyle..

Sevgili Musa Harun'un, Dr.Ebubekir Sifil hocamızın ''Ah Gazze Ah" isimli makelesine yaptığı yorumu, kalite ve içerik olarak aşağıda sunmayı uygun buldum. Aralıklarla da olsa kendisini hatırlatan blogger kardeşe sonsuz teşekkür ve selamlarımla.

Bu arada, çok önemli bir zattan şahsıma gelen elektronik postada 'Pazartesi ve Perşembe günleri günü oruç tutup, iftar vakti İsraile beddua etmemiz isteniyor. Milyonlarca müslümanin iftar vaktinde edecegi dua elbet icabet bulacaktir. Yanına Gazze'li kardeslerimize yardım ve zafer duasını eklemeyi de unutumayalım.' denilmektedir.

Musa kardeşimin "ortak akıl/tavır" tesbitine bu eylemimizi de inşaallah katalım.İslam ülkelerinde Erdoğan dışında konuşan, siyonist zalim İsrail çetesini kınayan bir başka lider çıkmaması bir yana, AB'nin dönem başkanının AB adına bu katliamları "savunma hakkı" olarak tasvip etmesine zaten şaşırmadık ve onlardan medet umanlardan da değiliz.(Birileri gibi Avrupa mahkemelerinde hak aranmayacağını biliriz.)

Yine biliyoruz ki, "Müminler müminleri bırakıp kâfirleri dost edinmesinler. Kim bunu yaparsa, Allah ile bir dostluğu kalmaz” (Âl-i imrân: 28) hükmüne ihanet eden bir sürü kukla idareciler, akbaba gibi ümmetin başında saltanat sürmekteler.
Ben inşaallah hem oruç tutup iftar vaktinde şu mealde dua edeceğim:
"Allah'ım..!
"Ey iman edenler! Size ne oldu ki " Allah yolunda cihada çıkın " denilince olduğunuz yere yığılıp kaldınız. Yoksa ahiretten vazgeçip dünya hayatına razı mı oldunuz? Fakat dünya hayatının zevki ahiretin yanında ancak pek az bir şeydir."
(Tevbe:38) buyurduğunu bildiğim halde; aczimle kadınlar gibi ağlamayı beceremeyen taşlaşmış yüreğimle el açtım ve yalvarıyorum..
Bizler ahir zaman Müslümanları olarak darmadağın olduk, imamsız ve garib kaldık. Unuttuk kim olduğumuzu, Rasulünün -sallahü aleyhi vesellem- az ordusunu meleklerin desteklediğini..Nice sayısı az toplulukların, sayıca çok topluluklara galip geldiğini..

"Vehen"i unuttuk..Dünya sevgisi ve ölüm korkusu bize şehadetin tadını unutturdu.Senin için öfkelenmeyi ve sevmeyi de unutturduğu gibi..
İslam dünya denilen coğrafyadan, mademki "erler" ve "er" yürekli "başlar" çıkmıyor!
Madem, Gazze, dünkü Bosna, Çeçenya, Afganistan, Irak gibi yardımsız ve sahipsiz..
Dünya ve kainat da sahipsiz değil ya Allah'ım..
Sahip Sensin, kudret Sen..Dilersen Kahhar isminle bu acımasız kafirleri Lut kavmi gibi alt-üst edersin..İslam ve Müslüman düşmanlarını başta İsrail olmak üzere, görünmez ordularınla deprem ve benzeri afatlarla perişan eyle Allah'ım..!
Dua etmekten aciz ve dua etmeye yüzümüz olmasa da, utancımızdan dilimiz kıpırdamaksızın taşlaşmış yüreğimizin feryadı ile dualarımıza tez zamanda icabet eyle Ey Alemlerin Adaleti..
Bizi de evlerimizde oturur olduğumuz halde Sodom gibi taşa çevirmediysen, kalbimizi de dininde sabit kıl Allah'ım ve afv eyle. Amin."

"Kim savaş yapmadan ve cihada gitmeyi gönlünden geçirmeyerek ölürse bir nevi münafık ( sıfatlarından birini taşıyor ) olarak ölür." (Müslim)

İşte Musa kardeşin değerli duygu ve düşünceleri :
"Bugün Filistin kan ağlarken bir kez daha görülmüştür ki Müslümanların organize hareket etmeleri çok mühimdir. Bir an evvel Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberlik sağlanmalı, hükümetler arasında sevgi köprüleri atılmalıdır.
Ülkemiz tarihi misyonu ve bölgedeki konumu gereği; bu sevgi birliğine önderlik, ağabeylik yapmak mecburiyetindedir. Bunun yolu da milletimizin bu birlikteliği gönülden istemeleridir.
Onlar bizi böldüler. Bölünmüşlüğümüzü onlar bize unutturdular. Şimdi hatırlama ve birleşme, bir olma ve güçlenme zamanıdır. Bu bir sevgi birliğinden başka bir şey değildir. Terör ve kandan beslenenlere fırsat vermeyelim; sevginin ve kardeşliğin gücüyle cevap verelim..
Türkiye’nin öncülüğünde Müslüman Türk devletleri ve tüm İslam devletlerinin katılımıyla oluşacak bir sevgi birliği... Türk İslam Birliği kurulmalıdır.
Ortak akıl, Ortak, karar, ortak hareket.
Bu gerçekleşirse;
Ne Filistin Zulmü ne Doğu Türkistan Zulmü
Ne Ermeni Sorunu, ne Soykırım İddiası
Ne Pkk sorunu ne terör laneti
Ne ekonomik kriz ne mali bunalım
Hiç biri ALLAHIN vaadiyle ve izniyle kalmayacaktır.
Acele edelim, adını koyalım, herkese duyuralım. Çünkü bu birlikteliğe acilen ihtiyacımız var.'' Musa Harun