9 Ekim 2008 Perşembe

Karakollar taşınmazken, golf sahaları yapılmış !

Uzun zamandır haberleri izleme ve nete girmeye zamanım yok. Ama aşağıdaki haberi yorumsuz ve özet olarak Star gazetesinden blog arşivime taşımalıyım, çok yazık diyerek..!
Karakollar taşınmazken, golf sahaları yapılmış
Aktütün karakolunda 17 askerin şehit edildiği saldırı sırasında Antalya'da golf oynadığı ortaya çıkan Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Babaoğlu'nun, hangi hava üslerine, ne kadar para harcayarak golf sahası yaptırdığı ortaya çıktı. Maliyetleri 500 bin YTL ile 5 milyon YTL arasında değişen golf sahalarının ilki Konya'ya yapılmış.
Genelkurmay İkinci Başkanı Hasan Iğsız'ın, para olmadığı için karakolların taşınamadığını söyledği ve bu nedenle 17 şehidin verildiği günlerde gündeme bomba gibi düşen "golf" olayı giderek büyüyor. Terörle mücadelede "mali kaynak" sorunu tartışıladururken, golf sahalarına ayrılan kaynak kamuoyunda büyük rahatsızlık doğurmuş durumda.
KALE GİBİ KARAKOL 700 BİN YTL
Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın, beş kez saldırıya uğrayan ve son saldırıda 15 askerin hayatını kaybettiği Aktütün Karakolu’nun daha güvenli bir yere taşınması planının mali yetersizlik nedeniyle yapılamadığı savunmasına uzmanlar katılmamıştı. Uzmanlar, Bayındırlık Bakanlığı birim fiyatlarına göre karakol inşaatının 700 bin YTL gibi bir rakama yapabileceğini vurgulmaışlardı.
Son terör saldırısının ardından gündeme gelen ‘karakolların güvenli yerlere taşınması’ ile ilgili maliyeti hesaplayan İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi Sekreter Üyesi Turan Kapan, bin metre karelik alanın, barınak, mühimmat depoları, helikopter pisti, yol alt yapımı gibi farklı kalemleri bulunduğu belirtti. Kapan, ‘Jandarma ve emniyet binaları 3 B sınıfına giriyor. Bu sınıf tipi yapıların metre karesi 455 YTL’dir. Tabi bölgeye malzemelerin taşınması traktör ile mi olur, kamyonla mı? Eşek ile mi? Bunların ayrı ayrı maliyetleri vardır. Barınak ve mühimmat depoları ise metre karesi 255 YTL maliyeti vardır. Bin metrelik yol satı kaplama (Kazısı dolgusu ve yarması) ortalama 100 bin YTL’ye mal olur. Tabi verdiğim rakamlar global rakamlardır’ dedi.